XXXL opgemaakte producten: make-up & verzorging

001

Jep I Know, Long overdue!! Ik heb weer een berg rommel verzameld waar je U tegen zegt. Vandaag laat ik je zien wat ik allemaal heb opgemaakt de afgelopen tijd. Ik zal minder uitgebreid zijn dan anders, want anders wordt deze post véél te lang! Zin in some “trash talk”? Lees dan gezellig mee!

HAARVERZORGING:

002

Inecto Pure Coconut is mijn favoriete conditioner. Zal ik altijd opnieuw kopen. De Coconut Care van de Action is geen goede dupe. Babyshampoo van het Kruidvat gebruikte ik voor mijn kwasten, maar ik gebruik nu de Beauty Blender Solid Cleanser of een stukje Dove zeep, gaat veel sneller. De Elsève Nutri-Gloss shampoo was oké. De Andrélon Glans Shampoo is mijn favoriet. Houdt het haar lang schoon en luchtig.

Opnieuw kopen: 

 • Inecto Pure Coconut Conditioner
 • Andrélon Glans Shampoo

LICHAAMSVERZORGING:

003

Dit zijn allemaal prima producten met één uitzondering, namelijk het blikje Balea Pflege crème. Dit was vreselijk. Het was eerst zacht en werd snel zo dik als gekoelde boter. Liet een dikke olielaag achter op mijn handen, maar droogde ze toch heel erg uit. Geur was veel te sterk en rook niet naar rozen óf lavendel, zoals verpakking beweert. De Beyoncé Heat Wild Orchid bodylotion ruikt lekker, maar is erg sterk geparfumeerd.

Opnieuw kopen?

 • Lidl shaving foam sensitive
 • Laser 2 wegwerpscheermesjes (Action)
 • Nivea soft (tip: bij Action veel goedkoper)
 • Cien Natural Minerals deodorant (Lidl), mijn favoriet, ruikt naar citrus.

DOUCHEN:

005

Mijn gevoelige huid kan slecht tegen geparfumeerde producten, maar zelfs deze Balea douchegel voor Sensitive skin was nog too much. De Dove blokjes Purely Pampering Shea Butter gebruik ik voor mijn handen en de Pure & Sensitive variant is ideaal om kwasten mee schoon te maken. Werkt net zo goed als de Solid Cleanser van Beauty Blender. De Beyoncé Heat Wild Orchid Shower Gel rook erg lekker, maar was te agressief voor mijn gevoelige huid.

Opnieuw kopen?

 • Dove zeepblokjes.

HANDVERZORGING:

007

De Cien (Lidl) S.O.S cream is bijna hetzelfde als de Neutrogena variant. De ingrediënten zijn veelal hetzelfde. Deze crème is goed, maar de Neutrogena variant werkt net iets beter. De Kruidvat Sensitive handcrème ruikt wat muf en is vrij vettig en de Biotherm variant ruikt een beetje naar oude dametjes, maar werkt wel goed (is prijzig!). De Rituals Hand Therapy Ginseng en Ginkgo Biloba hand scrub was, in tegenstelling tot de crème hiervan, vreselijk. Hij is niet helemaal op, maar bedorven. De scrubdeeltjes lossen meteen op als ze met water in aanraking komen, waardoor deze scrub geen effect heeft. Ook maakt deze de handen enorm vettig.

Opnieuw kopen?

 • Cien (Lidl) S.O.S. cream (heb al een backup).

TANDEN:

008

De beide tandpasta’s zijn voor mij geen aanrader. De Colgate Expert White bevat peroxide en maakte mijn tanden super gevoelig, zelfs weken na gebruik. Ik zag geen whitening effect. De Theramed Non -Stop White bevat alcohol, wat ik niet prettig vind. Heb er nog een van staan, maar koop ze niet opnieuw. De Jordan tandenstokers zijn de dunste die er te vinden zijn, maar zijn voor mijn krappe ruimtes tussen de tanden nog vaak te dik.

Opnieuw kopen?

 • De Etos Whitening Floss, mijn favoriet
 • Jordan tandenstokers, bij gebrek aan nog dunnere.

GEZICHTSVERZORGING:

009

De Avène Cleanance Hydra Soothing cream heb ik gekocht bij de dermatoloog. Is speciaal voor mensen die een ruwe rode huid hebben door acné behandelingen. Voor € 16,- echt een aanrader. Ook bij MediQ apotheek online te krijgen. De Sebamed crème koop ik in Duitsland en is voor de onzuivere huid. Was lang mijn favoriet, maar volgens mij kan mijn huid er niet meer zo goed tegen, verstopt de poriën toch enigszins. Olaz Total Effects 7 in one, zonder parfum is altijd een favoriet. (Is nu ook met SPF 15 te verkrijgen). De oogroller van Garnier kocht ik bij Big Bazar. Vind ik geen aanrader, want hydrateert niet genoeg en de rand rondom de roller krast. De Etos Hydraterende oogcontour crème is helemaal top! Bevat Vit. E en siliconen. Is ideaal als primer voor onder je concealer.

Opnieuw kopen?

 • Olaz Total Effects 7 in one zonder parfum (Let op aanbiedingen, dat scheelt een hoop!)
 • Avène Cleanance Hydra
 • Etos Hydraterende oogcontourcrème

GEZICHTSREINIGING:

010

De Biodermal Reinigingsmousse is helaas uit het assortiment. Het Micellair water van Kruidvat gebruikte ik alleen voor mijn ogen, maakte mijn gezichtshuid toch wat te rood, maar verwijdert gezichtsmake-up prima. De Aldi oogmake-up verwijderaar heb ik jaren gebruikt, maar er zijn betere. Balea Reinigungsschaum is prima, maar wel geparfumeerd. Weet niet zeker of dit de oorzaak was van mijn acné uitbraak… De Cien (Lidl) watjes krassen en pluizen, geen aanrader dus!

Opnieuw kopen?

 • Bella Cotton grote wattenpads (Action)
 • Kruidvat wattenstaafjes
 • Reinigungsschaum van Balea (Sensitive)
 • Demakeup wattenschijfjes (bij Action veel goedkoper!)

PARFUM:

011

Puma Animagical ruikt mij te zoet fruitig. Bovendien laat de roze kleur van het glazen flesje naar verloop van tijd los in allerlei kleine stukjes. Glow by J.Lo is heerlijk. Als je deze draagt, ruik je alsof je net gebadderd hebt of je hebt gedoucht met lekkere zeep. Heel subtiel en zacht.  De monstertjes waren : Lancôme La vie est belle (lijkt op Angel van Thierry Mugler, maar iets minder sterk en wat subtieler), Calvin Klein Euphoria (lijkt op Truth van Calvin Klein, maar was mij net iets te zurig), Puma I’m going ( heb ooit de fullsize gehad, heerlijke frisse geur) en Diesel Loverdose.

Opnieuw kopen/ fullsize kopen?

 • Glow by J.Lo (in de toekomst ooit)
 • Puma I’m going (als deze nog verkrijgbaar is)
 • Lancôme La vie est belle (wat een heerlijke geur! Telkens als ik deze droeg, kreeg ik complimenten.)

MAKE-UP:

013

De Max & More mascara’s zou ik allemaal niet opnieuw kopen. Ze ruiken chemisch, laten vlokjes los gedurende de dag en vallen uit elkaar met het verwijderen, waardoor je hele gezicht vol zit met stukjes mascara. Aan één mascara zat zelfs geen borsteltje, of dat is eraf gebroken. De Maybelline Illegal Definition kocht ik ook bij de Action, werkte eerst heel goed en ging al snel vlokken en droogde snel uit. De Essence Stay All Day concealer (10 Natural Beige) is fantastisch voor mij om te highlighten, maar niet genoeg om donkere kringen onder de ogen weg te werken. Het Ebelin ei-sponsje (DM Duitsland) is veranderd inmiddels, dus of de nieuwe variant wat is, weet ik nog niet. Beide lippenbalsems waren oké, maar daar is ook alles mee gezegd.De Gel eyeliner van Wet ’n Wild was bij voorbaat al uitgedroogd. De eyeliner valt gewoon uit de verpakking, dus die gooi ik vol weg. Wet ’n Wild brûlée oogschaduw is een super gepigmenteerde fijne matte highlighter. De Essence eyelashes zijn niet meer te krijgen (waren wel heel fijn) en het Catrice All Round concealer palette vond ik te droog. De groene kleur gebruik ik niet.De Catrice Eyebrow filler is super. Het is geen filler en het borsteltje is wat erg groot, maar deze houdt mijn recalcitrante wenkbrauwen op hun plek. De Essence zwarte gel eyeliner pencil was in het begin super, maar droogde heel snel uit, ging afbreken en vlokken.De Max & More duo eyeliner stinkt ook weer heel chemisch, vooral de vloeibare kant. Deze zit zo vastgekleefd dat hij niet meer open gaat. De kwast van de Rossmann drogist (Dld.) krast.

Opnieuw kopen?

 • Essence Stay All Day Concealer (als matte highlighter op de jukbeenderen)
 • Catrice Eyebrow Filler
 • Wet ’n Wild Brûlée eyeshadow
 • Ebelin Präzisions Make Up Ei (DM) (heb de nieuwe versie, moet ik nog testen)

Zo, er kan eindelijk een hele berg rommel weg!!

Q: Wat heb jij recentelijk opgemaakt?

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

 

Dit bericht werd geplaatst in Opgemaakt en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s