E.l.f. 50 Delig Makeup Artist Palette

123

Met Kerstmis bracht E.l.f. dit limited edition palette uit. Momenteel is het nog altijd verkrijgbaar op de site. Vandaag review ik deze set van 40 oogschauws, 5 blushes en 5 bronzers. Lees gezellig mee!

110

Omdat ik verwachtte dat het palet alleen met de feestdagen verkrijgbaar was, heb ik het destijds niet gereviewd. Ook heb ik de doos waar het in bezorgd werd al weggegooid.

111112

Het palet is heel stevig en vooral erg zwaar. De verpakking is mat zwart.

120

Het palet heeft een hele grote spiegel. De volledige deksel is een spiegel. Deze blijft rechtop staan, maar alleen tot een bepaald punt. Als je de spiegel verder duwt dan compleet verticaal, dan kiept hij om. Niet helemaal functioneel dus. Zoals je kan zien op deze foto, zit er aan de rechter zijkant een inkeping, waarmee je de 2 afzonderlijke lagen uit het palet kan halen.

De bovenste laag zijn de oogschaduws en de onderste laag de blushes en bronzers. Je kunt beide lagen eruit halen, dus je kan ze ook omwisselen als je dat handiger vindt.

134.JPG

Los kun je ze niet meenemen. Beide laagjes zijn héél erg dun en plat, wat me doet vermoeden dat de pans niet erg gevuld zijn. Hoewel… je krijgt wel 39,6 gram product.Het palet zelf is erg zwaar en robuust, terwijl de 2 laagjes die erin zitten vrij dun en van vrij goedkope kwaliteit zijn.Waarom dit palet dan zo zwaar moet zijn? Geen idee, want de 2 laagjes zelf wegen niks.

E.l.f. 50 delig Makeup Artist Palette oogschaduws:

Zoals je kan zien, is het palet erg divers. Je vindt zowel neutrale kleuren als felle zomerse of smokey kleuren. In theorie zou je er dus alle kanten mee op kunnen. Er zijn zowel matte als glanzende en satin kleuren te vinden. In een enkele oogschaduw vind je glitters. De matte kleuren in dit palet zijn vooral de felle zomerse kleuren. Een fijne matte crease of transitiekleur vind je helaas niet in dit palet. Ook zijn er 2 matte highlight kleuren te vinden, maar de meeste oogschaduws in dit palet zijn meer “satin”. Dat geldt met name voor de bruine naturelle kleuren, die je wellicht in de arcadeboog zou gebruiken. Deze zijn wat aan de glanzende kant.

VAN DICHTBIJ:

SWATCHES IN RIJEN VAN LINKS NAAR RECHTS (van boven naar onder in rijen van 4):

RIJ 1 (meest linkse rij van boven naar onder):

135

RIJ 2:

139

RIJ 3:

142

RIJ 4:

143

RIJ 5:

147

RIJ 6:

148

RIJ 7:

152

RIJ 8:

156

RIJ 9:

157

RIJ 10:

161

Wat je ziet op de foto’s is een verrassend goed pigment. Helaas zijn de swatches beter dan het resultaat op het oog. Ja het pigment is aanwezig, maar met blenden verdwijnen de kleuren ook weer heel snel. Ook zijn de oogschaduws heel zacht en super poederig. Een beetje té poederig. Als je je kwast er even in dipt, dan is je palet één poederexplosie. Wel vind ik de variatie erg leuk!

BLUSHES EN BRONZERS:

In het onderste deel van het palet vinden we 5 blushkleuren en 5 bronzers. De blushes variëren van zéér licht baby roze, tot fel warm en koel barbieroze, mauve (bijna een bronzer) en oranje-perzik. De blushes zijn in werkelijkheid feller dan op de foto. De 4e blush van links (de mauve kleur), is bijna een bronzer en lijkt qua kleur wel erg veel op de bronzers in de onderste rij.

SWATCHES BLUSHES:

Wederom is het pigment super, maar ook helaas hier zijn de blushes ENORM poederig. Niet gewoon een beetje, maar echt heel erg. Wel zijn ze goed zichtbaar op de wangen en blijven ze best goed zitten, met uitzondering van de meest linkse super baby roze kleur. Die is namelijk niet zichtbaar op mijn lichte huid. Ik denk dat deze voor de meeste mensen te licht is. Omdat alle blushes mat zijn, kun je deze lichte kleur niet gebruiken als highlighter in plaats van blush.

SWATCHES BRONZERS:

Ook deze bronzers zien er zo op het eerste gezicht veelbelovend uit. Het pigment is heel intens, maar ik vind alle kleuren, met uitzondering van de middelste wat koelere kleur, erg veel op elkaar lijken. Op de wangen zie je weinig verschil. Vier van de bronzers zijn erg warm. Vooral de twee meest linke bronzers zijn vrij oranje. Ook de mauve blush uit de bovenste blush rij, is nagenoeg hetzelfde als deze kleuren. Het lijkt dus alsof je veel meer variatie krijgt, dan je daadwerkelijk krijgt. Je krijgt vooral veel van hetzelfde. Ook deze bronzers zijn ernorm poederig. Poeder vliegt “all over the place”, waardoor snel bronzer poeder in je blushes terecht komt en andersom.

CONCLUSIE: 

 • De meeste oogschaduws en alle blushes en bronzers zijn extreem poederig.
 • De variatie in de bronzers is erg beperkt, sowieso lijkt 1 van de blushes ook op de bronzer kleuren.
 • De lichste blush is nauwelijks zichtbaar op mijn lichte huid.
 • De blushes en bronzers voelen heel zacht
 • Het pigment van de blushes en bronzers is prima
 • De blushes zijn bijna allemaal erg fel
 • Er is veel variatie in het oogschaduw deel
 • Er zijn weinig neutrale matte oogschaduw kleuren in het palet te vinden
 • Het palet is erg zwaar, terwijl de 2 afzonderlijke platen heel licht zijn
 • De spiegel is groot, maar blijft alleen helemaal verticaal rechtop staan, anders kiept hij om.
 • De oogschaduw kleuren verdwijnen heel erg snel tijdens het blenden.
 • De oogschaduws variëren van mat, satin, mat met glitter en shimmery.
 • E.l.f test niet op dieren.

Ik ben niet heel erg onder de indruk van dit palet. Ik vind het wel beter dan de 4 beauty books die ik kort geleden reviewde. Ik zal het wel blijven gebruiken, maar als ik nu mocht kiezen, zou ik het niet nog eens kopen. Ik vind € 16,- voor zo’n groot palet best een redelijke prijs, mits het goede kwaliteit is, maar dat is het helaas niet helemaal. Het is een beetje “hit & miss”.

Je vindt dit palet voor € 16,- op  http://www.eyeslipsface.nl onder het kopje “SETS” en dan “PALETTEN”.

Bedankt voor het lezen en veel liefs!

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Review, Swatches en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s